Konto

Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej Anthelme Brillat-Savarin Książka

Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej
22,50 zł
30,00 zł - sugerowana cena detaliczna
Wydawnictwo: PIW
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: czwarte
Liczba stron: 256
Format: 125x200mm
Rok wydania: 2016
Zobacz więcej

Podobne do Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

Szczegółowe informacje na temat książki Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Wydawnictwo: PIW
EAN: 9788364822124
Autor: Anthelme Brillat-Savarin
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: czwarte
Liczba stron: 256
Format: 125x200mm
Rok wydania: 2016
Data premiery: 2015-10-30
Podmiot odpowiedzialny: Państwowy Instytut Wydawniczy
Foksal 17
00-372 Warszawa
PL
e-mail: [email protected]

Inne książki z kategorii Kuchnia i diety

Oceny i recenzje książki Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Średnia ocen:
7.24 /10
Liczba ocen:
98
lubimyczytac.pl
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Bestsellery

Nowości

DARMOWA DOSTAWA
za zapis do newslettera!
Odkrywaj najlepsze książki, wyjątkowe promocje i niepowtarzalne okazje.
*Kod jednorazowego użycia przy minimalnej wartości koszyka 69 zł.