Konto

Pieczenie ciast Róża Makarewiczowa Książka

Pieczenie ciast
36,96 zł
56,00 zł - sugerowana cena detaliczna
Zamów teraz, wyślemy 2025-09-16
Wydawnictwo: Graf_ika
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: pierwsze
Liczba stron: 212
Format: 15.5x21.5cm
Rok wydania: 2019
Zobacz więcej
36,96 zł
Ciasto – plastyczna i elastyczna masa powstała przez zagniecenie mąki, wody i innych składników, np. cukru, jajek, tłuszczów. Niektóre ciasta, np. na bezy lub makaroniki nie zawierają w swoim składzie w ogóle mąki. Do wielu ciast dodaje się nie wodę, lecz mleko, maślankę, kefir, jogurt, roztopione masło, olej, sok owocowy, napój gazowany itp. Zdarza się też, że nie ma w nich żadnego płynu, tylko jajka, np. ciasta na biszkopty, lub też miód, np. ciasta na niektóre pierniki i miodowniki. W zależności od przeznaczenia może zostać poddane fermentacji przy pomocy drożdży lub zakwasu, co spulchnia lub czasami zakwasza ciasto. W celu spulchnienia ciasta używa się również np. sody oczyszczonej, proszku do pieczenia, lub piany z białek. Ciasta można piec, gotować i smażyć, a otrzymuje się makarony, kluski, pieczywo zwykłe (chleby), półcukiernicze (chały, strucle) i cukiernicze (ciasta, ciastka, torty).

Szczegółowe informacje na temat książki Pieczenie ciast

Wydawnictwo: Graf_ika
EAN: 9788365602664
Autor: Róża Makarewiczowa
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: pierwsze
Liczba stron: 212
Format: 15.5x21.5cm
Rok wydania: 2019
Data premiery: 2019-05-07
Język wydania: polski

Podobne do Pieczenie ciast

Oceny i recenzje książki Pieczenie ciast

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Bestsellery

Nowości

DARMOWA DOSTAWA
za zapis do newslettera!
Odkrywaj najlepsze książki, wyjątkowe promocje i niepowtarzalne okazje.
*Kod jednorazowego użycia przy minimalnej wartości koszyka 69 zł.