Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).
Przystępnie wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem gospodarki wolnorynkowej.
Wyjaśnia najważniejsze terminy ekonomiczne.
Charakteryzuje różne rodzaje działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń lepiej zrozumie zagadnienia związane z hotelarstwem.
Uczy czytania ze zrozumieniem ustaw i aktów prawnych.
Podręcznik przygotowuje nie tylko do egzaminu zawodowego, ale także do sprawnego funkcjonowania na rynku pracy w roli pracownika i przyszłego pracodawcy. Dostarcza informacji przydatnych przy rozpoczynaniu własnej działalności gospodarczej w branży hotelarskiej.
WSiP
Oprawa miękka
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-021-4698-5
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-021-4698-5
Liczba stron: 280
Format: 17.0x24.5cm
Cena detaliczna: 63,80 zł
Format: 17.0x24.5cm
Cena detaliczna: 63,80 zł