Oficjalna księgarnia portali ciekawostkihistoryczne.pl oraz twojahistoria.pl

Szybko, świeżo, prosto

Donna Hay

Szybko, świeżo, prosto

6.7

(10 ocen) wspólnie z

64,90

 

Fast, fresh, simple Donny Hay – australijskiej ikony świata kulinariów – to ponad 160 przepisów na szybkie, łatwe do wykonania, świeże dania na każdą okazję!
SZYBKO, ŚWIEŻO, PROSTO – to trzy podstawowe zasady kuchni Donny Hay.
Jak napisała Marta Gessler w „Wysokich Obcasach” - „bez stylizacji, przepisów i interpretacji kulinarnych Hay światowa gastronomia byłaby uboga i nudna”. I rzeczywiście, Donna Hay jest powszechnie uważana za mistrzynię sztuki kulinarnej, boginię domowego ogniska – czczoną i uwielbianą zarówno przez profesjonalnych szefów kuchni, jak i gospodynie domowe. Jest uroczą i bezpretensjonalną perfekcjonistką, ale też zmyślną kulinarną oszustką, która zawsze wie jak i kiedy ułatwić sobie pracę.
Dzięki Szybko, świeżo, prosto miłośnicy gotowania i dobrego jedzenia dowiedzą się, jak szybko i bez spędzania długich godzin w kuchni przygotować przepyszne i zdrowe dania. Autorka nie szczędzi adeptom sztuki kulinarnej bezcennych rad i wskazówek, które sprawią, że smak i wygląd dań będą spektakularne. Donna proponuje nowoczesne zastosowanie tradycyjnych receptur, własną estetykę serwowania potraw, ale też zdradza fundamentalne podstawy organizacji pracy w kuchni, jak choćby to, jak przechowywać i wykorzystywać kupione wcześniej składniki. W Szybko, świeżo, prosto Donna Hay dowodzi, że przygotowywanie posiłków może być przyjemne, a nawet relaksujące. Łatwo i szybko przekonamy się, że jej potrawy smakują równie dobrze, jak wyglądają!
DONNA HAY– dziennikarka kulinarna i autorka książek kucharskich jest IKONĄ DOMOWEGO GOTOWANIA. To australijska damska wersja Jamiego Olivera. Praktyczna i dokładna jak Martha Stewart i pełna fantazji jak Nigella Lawson. Kiedy miała zaledwie 25 lat, została redaktorką działu kulinarnego w Marie Claire, dzisiaj jest kulinarnym guru, gwiazdą telewizji i wydaje własne czasopismo Donna Hay Magazine. Jej programy kulinarne zbierają ogromną widownię przed telewizorami na całym świecie, także w Polsce.
KSIĄŻKI KUCHARSKIE DONNY HAY WYZNACZAJĄ WZORCE
I INSPIRUJĄ NOWE POKOLENIA KUCHARZY.
BYŁY WIELOKROTNIE NAGRADZANE,
NA CAŁYM ŚWIECIE SPRZEDAŁY SIĘ W PONAD CZTERECH MILIONACH EGZEMPLARZY.

Albatros
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-788-5564-4

Tytuł oryginalny: FAST, FRESH AND SIMPLE

Liczba stron: 208

Albatros

Format: 24.5x30.0cm

Cena detaliczna: 64,90 zł

Tłumaczenie: Żaneta Delicka

Nie wiesz co przeczytać?
Polecamy nasze najciekawsze artykuły

Zobacz wszystkie
10.04.2021

Nusret – sam przeciwko wszystkim

Sformułowana na początku XX wieku przez brytyjski Komitet Obrony Imperialnej opinia głosiła, że nawet wspólna akcja okrętów i wojsk lądowych przeciwko umocnieniom na półwyspie Gallipoli niesie za sobą „wielkie ryzyko i nie powinna być podejmowana dopóty, dopóki istnieją inne sposoby wywarcia wpływu na Turcję”. W styczniu 1915 roku tych innych powodów nawet nie szukano.
Czytaj dalej...
05.03.2019

5 najgorszych władców średniowiecznej Polski

Jeden był kastratem, pozbawionym korony i porzuconym przez żonę. Inny dał się zadźgać już w kilka miesięcy po objęciu władzy, a i tak na zawsze zmienił dzieje kraju. Był też największy z rozpustników i najgłupszy z dowódców…
Czytaj dalej...
06.03.2019

Karl Dönitz – ostatni Führer. Kim był człowiek, którego Hitler wyznaczył na swego następcę?

Nigdy nie poczuł się do winy i protestował, gdy nazywano go zbrodniarzem wojennym. Podczas procesu w Norymberdze bronił się: „Gdy zaczyna się wojna, oficer nie ma innego wyboru, jak wykonywanie swoich obowiązków”. Ale czy faktycznie Karl Dönitz tylko biernie realizował polecenia?
Czytaj dalej...
05.03.2019

Dlaczego władców Rosji nazywano carami?

Od XV wieku książęta moskiewscy konsekwentnie budowali swoją pozycję władców Wszechrusi. Powiększali obszar swojego państwa i szukali sposobu, by dodać sobie splendoru. Tytuł cesarski z pewnością im go przydał – ale jak uzasadnili ten awans?
Czytaj dalej...