ODNAJDŹ UMAMI I POZNAJ POTRAWY, KTÓRE TOWARZYSZĄ JAPOŃCZYKOM OD DZIECIŃSTWA
Domowa kuchnia japońska to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i sezonowych produktów, a także propozycje ich wegańskich zamienników.
Dowiedz się, jak smakują:
• ikameshi
• sałatka z sashimi
• suszona ryba himono
• kwiaty wiśni w soli
• chawanmushi z małżami
• shoyu ramen
Maori Murota zabierze cię do świata smaków, zapachów i kolorów Japonii.
Będzie pysznie, rodzinnie i bardzo japońsko

Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-9220-8
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-9220-8
Liczba stron: 264
Znak Koncept
Format: 165x235mm
Cena katalogowa: 69,99 zł
Tłumaczenie: Agnieszka Dywan
Rok wydania: 2023
Znak Koncept
Format: 165x235mm
Cena katalogowa: 69,99 zł
Tłumaczenie: Agnieszka Dywan
Rok wydania: 2023