Menu

Dinah Bucholz

Dinah Bucholz od dziecka interesowała się sztuką kulinarną. Pierwsze doświadczenia na tym polu zdobyła w wieku 9 lat. Od tego czasu Bucholz rozpoczęła swoją przygodę z gotowaniem, jak również poszukiwaniem inspiracji kulinarnych. Jednocześnie zagłębiała się w magicznych światach powieści fantasy. Urodziła się w dużej rodzinie i dorastała na przedmieściach Nowego Jorku, w dzielnicy Monsay. W obecnym czasie Dinah Bucholz mieszka i pracuje w Filadelfii. Mimo, że Dinah Bucholz nie jest zawodowo związana z sztuką kulinarną, to oddaje się tej pasji w każdej wolnej chwili. Gotowanie stało się dla niej sposobem na odreagowanie stresów.

Dinah Bucholz - przysmaki z Hogwartu

Debiutem literackim Dinah Bucholz jest książka zaliczana do gatunku przewodniki kulinarne, zatytułowana „Nieoficjalna książka kucharska Harry’ego Pottera. Od kociołkowych piegusków do ambrozji: 200 magicznych przepisów”. To wspaniały poradnik kulinarny, który został zainspirowany serią książek i filmów opowiadających historię nastoletniego czarodzieja, Harry’ego Pottera.

Przewodnik kulinarny z ulubionym menu Harrego Pottera

W swoim poradniku kulinarnym Bucholz proponuje czytelnikom czarodziejskie menu w formie przystawek, dań głównych, a także deserów. Francuska zupa cebulowa Stworka, czyli popisowy specjał skrzata, jak również klopsiki Molly czy tarta melasowa, ulubiony deser Harry’ego Pottera. W poradniku kulinarnym Dinah Bucholz znalazły się także słynne paszteciki z dyni, czyli przysmak serwowany w pociągu Hogwart Experess.
Czarodziejskie menu Przystawka Francuska zupa cebulowa Stworka – popisowy specjał skrzata domowego Danie główne Klopsiki Molly – obiad z kuchni Weasley’ów Deser Tarta melasowa – ulubiony deser Harry’ego Paszteciki z dyni – przysmak z pociągu do Hogwartu Przepisy prosto ze świata Harry’ego Pottera Ta książka kucharska zawiera niemal 200 łatwych do wykonania przepisów na potrawy, które przeniosą cię do Dziurawego Kotła lub wprost do kuchni pani Weasley. Dzięki nim samodzielnie przygotujesz kociołkowe pieguski, musy-świstusy, blok karaluchowy, a nawet fasolki wszystkich smaków Bertiego Botta. Na odważnych czekają skalne ciasteczka Hagrida. Po takiej uczcie pozostaje już tylko skosztować muffinów z eliksirem słodkiego snu według receptury Hermiony. WYCZARUJ MAGICZNE DANIA NA SWOIM TALERZU! Wystarczy szczypta tajemnicy i odrobina kreatywności, żeby wyczarować niezwykłe przystawki, desery, przekąski i napoje. Dzięki nim przekształcisz zwykłe posiłki w magiczne kulinarne arcydzieła, których nie powstydziłyby się nawet skrzaty w kuchni Hogwartu. MUGOLE TEŻ DADZĄ SOBIE RADĘ! Światowy fenomen sprzedany w 2 milionach egzemplarzy!