Menu

Anita Sarna

Książka Anity Sarny i Karoliny Krupeckiej "Wiedźmin. Oficjalna księga kucharska" (Edycja specjalna) Wydanie kolekcjonerskie Wiedźmin. Oficjalna księga kucharska to niepowtarzalna okazja dla miłośników kuchni Kontynentu, by ponownie poczuć atmosferę zatłoczonych gospód i austerii. Zmień swoją domową kuchnię w miejsce kuszące zapachami i smakami znanymi z wiedźmińskiego uniwersum! Do odkrywania kulinarnych sekretów Kontynentu warto wyposażyć się w odpowiedni rynsztunek. Dlatego w wydaniu kolekcjonerskim księgi znajdują się metalowe miecze-zakładki, które możesz wykorzystać, aby oznaczyć miejsca, do których zechcesz powrócić – jak te z kart kulinarnych opowieści dodatkowo uchwyconych na czterech barwnych reprodukcjach. Idealne uzupełnienie podróży narratorki stanowi ekskluzywne, kolekcjonerskie pudełko.    *** Wyrusz w smakowitą wędrówkę, w trakcie której odkryjesz receptury inspirowane kulinarnie bogatym dziedzictwem świata Wiedźmina. Przepisy zebrane i spisane przez kulinarną przewodniczkę zabiorą cię do miejsc znanych z opowieści starych gawędziarzy, opasłych oxenfurckich tomiszczy czy też ballad mistrza Jaskra. Spędź wieczór w Białym Sadzie przy misce aromatycznej mahakamskiej zalewajki lub pysznym deserze z soczystych pieczonych owoców. Przejedź piaszczystym traktem w drogę do Velen, gdzie poznasz smak domowego posiłku przygotowywanego przez gościnnych mieszkańców tamtejszych wiosek. Skosztuj przekąsek na targu w Oxenfurcie i poznaj prawdziwą feerię lokalnych i cudownie egzotycznych smaków w novigradzkim porcie. Wsiądź na statek płynący na mroźne Skellige, gdzie jada się przyrządzone w wyspiarskim stylu ryby i pija grzane piwo, albo ucztuj w najlepszych austeriach i skąpanych słońcem winiarniach Toussaint oraz Beauclair. Odkryj też kulinarne sekrety skrywane przez niepozorny, podniszczony dziennik… Wiedźmin. Oficjalna księga kucharska pozwoli ci przenieść się wraz z twoją kuchnią do świata pełnego kuszących zapachów i smaków, wykreowanego przez Anitę Sarnę i Karolinę Krupecką – autorki Witcher Kitchen i Nerds’ Kitchen. Książkę otwiera przedmowa Andrzeja Sapkowskiego, mistrza słowa, bez którego niniejsza księga nigdy by nie powstała.   Wydanie kolekcjonerskie zawiera:   edycję książki Wiedźmin. Oficjalna księga kucharska wzbogaconą o ekskluzywny czarny lakier i tasiemkę dopełniającą pełen detali projekt;  unikatowe pudełko z wyjątkową ilustracją wykonaną przez Daniela Valaisisa z CD PROJEKT RED; 2 metalowe zakładki (o długości 11,88 cm i 12,69 cm) w kształcie wiedźmińskich mieczy oparte na oficjalnym projekcie z gry Wiedźmin 3: Dziki Gon, zapakowane w ozdobną kopertę; 4 losowe reprodukcje unikatowych grafik z książki (o wymiarach 212 × 242 mm) przedstawiające kultowe lokacje z wiedźmińskiego uniwersum, zapakowane w ozdobną kopertę.  
Książka Anity Sarny i Karoliny Krupeckiej "Wiedźmin. Oficjalna księga kucharska" Wyrusz w smakowitą wędrówkę, w trakcie której odkryjesz receptury inspirowane kulinarnie bogatym dziedzictwem świata Wiedźmina. Przepisy zebrane i spisane przez kulinarną przewodniczkę zabiorą cię do miejsc znanych z opowieści starych gawędziarzy, opasłych oxenfurckich tomiszczy czy też ballad mistrza Jaskra. Spędź wieczór w Białym Sadzie przy misce aromatycznej mahakamskiej zalewajki lub pysznym deserze z soczystych pieczonych owoców. Przejedź piaszczystym traktem w drogę do Velen, gdzie poznasz smak domowego posiłku przygotowywanego przez gościnnych mieszkańców tamtejszych wiosek. Skosztuj przekąsek na targu w Oxenfurcie i poznaj prawdziwą feerię lokalnych i cudownie egzotycznych smaków w novigradzkim porcie. Wsiądź na statek płynący na mroźne Skellige, gdzie przyrządzone w wyspiarskim stylu ryby popija się grzanym piwem, albo ucztuj w najlepszych austeriach i skąpanych słońcem winiarniach Toussaint oraz Beauclair. Odkryj też kulinarne sekrety skrywane przez niepozorny, podniszczony dziennik… "Wiedźmin. Oficjalna księga kucharska" - książka Sarny i Krupeckiej Wiedźmin. Oficjalna księga kucharska pozwoli ci przenieść się wraz z twoją kuchnią do świata pełnego kuszących zapachów i smaków, wykreowanego przez Anitę Sarnę i Karolinę Krupecką – autorki Witcher Kitchen i Nerds’ Kitchen. Książkę otwiera przedmowa Andrzeja Sapkowskiego, mistrza słowa, bez którego niniejsza księga nigdy by nie powstała.