Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku. Tradycje kulinarne Dani to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Hanami
Broszurowa ze skrzydełkami
ISBN: 978-83-677-9904-1
ISBN: 978-83-677-9904-1
Liczba stron: 216
Format: 16.5x23.5cm
Cena detaliczna: 76,65 zł
Format: 16.5x23.5cm
Cena detaliczna: 76,65 zł