Menu

Sochacka Katarzyna

Praliny, nugaty, karmelki, ciasteczka, trufle, żelki, pianki... teraz możesz zrobić je sam. W książce znajdziesz: - tradycyjne, regionalne, międzynarodowe i oryginalne przepisy, w tym przepisy o niskiej zawartości cukru, a także fantazyjne dekoracje na specjalne okazje; - cały rozdział szczegółowo objaśnionych technik podstawowych, aby nauczyć się wszystkich niezbędnych umiejętności między innymi: karmelizowania cukru, temperowania czekolady, przygotowywania pasty migdałowej lub pralin; - dokładne instrukcje krok po kroku dla najbardziej skomplikowanych przepisów; - 320 pięknych zdjęć. Le Cordon Bleu otwiera przed Tobą swoje podwoje: odkryj wszystkie techniki tworzenia ulubionych słodyczy!
Nowe wydanie uwielbianego przez nauczycieli podręcznika Password, autorstwa Marty Rosińskiej, jest dostosowane do podstawy programowej, która obowiązuje w szkołach ponadpodstawowych od września 2019 roku. Seria Password Reset zapewnia optymalne wsparcie pod kątem przygotowań do nowej matury 2023 na obu poziomach egzaminu. Podręczniki wprowadzają nowe mikroumiejętności językowe oraz pomagają stopniowo oraz systematycznie poznawać i utrwalać typy zadań z Informatora do egzaminu maturalnego z języka angielskiego od roku szkolnego 2022/2023.