Menu

Anger Joanna

Ulubione przepisy niemowląt i dzieci? Smaczne! Ulubione przepisy rodziców? Łatwe do zrobienia! Ulubione przepisy autorek bloga alaantkoweblw.pl? Te najczęściej wybierane spośród tysięcy propozycji! Joanna Anger i Anna Piszczek już od dekady gotują dla najmłodszych, edukują, propagują zdrowe jedzenie i pokazują, jak bezpiecznie rozszerzać dietę niemowlęcia w oparciu o łatwo dostępne produkty i proste i szybkie przepisy. Ten wyjątkowy jubileuszowy zbiór zawiera najlepsze przepisy z dziesięciu lat istnienia bloga alaantkoweblw.pl. Przepisy, zdjęcia, wspomnienia, porady – wszystko to, za co tysiące czytelniczek pokochały blog i jego autorki! Joanna Anger – absolwentka psychodietetyki, integracji sensorycznej i wczesnego wspomagania rozwoju dziecka, pedagożka. Anna Piszczek – terapeutka integracji sensorycznej i wczesnego wspomagania rozwoju dziecka, pedagożka. Autorki najpopularniejszego bloga o rozszerzaniu diety i licznych książek kulinarnych z przepisami dla niemowląt i dzieci starszych.
Budowanie zdrowej relacji dziecka z jedzeniem to niełatwa sprawa! Dzieci często odmawiają choćby spróbowania nowości, kręcą nosem, dłubią w talerzach… Co może pomóc? Wspólne posiłki, wspieranie samodzielności, proponowanie różnych smaków, ale bez zmuszania do jedzenia, dawanie dobrego przykładu. A od teraz – również nowa seria książek o Ali i Antku! Od brzucha mamy aż po samodzielne gotowanie – „Ala i Antek jedzą” pokazuje, jak wygląda nauka jedzenia w każdym wieku. Niemowlęta piją mleko, potem przychodzi czas na kawałki warzyw, zupę, owoce, aż wreszcie na pomaganie rodzicom w gotowaniu! Joanna Anger – nauczycielka wychowania przedszkolnego i wczesnoszkolnego, mama Ali i Zuzi; Anna Piszczek – polonistka i historyczka, mama Antka i Toli – tworzą jeden z najpopularniejszych blogów parentingowo-kulinarnych, który skupia rodziców świadomych wagi zdrowego odżywiania. Są autorkami dwóch bestsellerowych książek kucharskich, które zagościły w kuchennych biblioteczkach wielu tysięcy polskich rodzin.
Nowe wydanie najpopularniejszej książki kucharskiej dla rodziców! Chcesz, aby Twoje dziecko jadło nie tylko chętnie, ale też różnorodnie i zdrowo? Niezależnie od tego, czy masz doświadczenie w gotowaniu, czy dopiero zaczynasz kucharską przygodę, razem z dzieckiem możecie cieszyć się smacznymi posiłkami na każdym etapie rozszerzania diety. W tej domowej książce kucharskiej znajdziesz: - Przepisy, które możesz zastosować od samego początku rozszerzania diety, i takie, które zasmakują starszemu dziecku i rodzicom - Potrawy tradycyjne, a także wegańskie, bezglutenowe czy bez nabiału - Pomysły na smaczne śniadania i obiady oraz dania, które możesz zabrać ze sobą na wycieczkę - Pyszne desery, które – jeśli chcesz – możesz przygotować bez dodatku cukru. Każdą z tych potraw przyrządzisz szybko i łatwo z dostępnych składników. Odkryj radość gotowania razem z dzieckiem. Smacznego! O autorkach: Joanna Anger – psychodietetyczka, pedagożka, mama Alicji i Zuzi; Anna Piszczek – pedagożka, mama Antka i Toli – edukatorki żywieniowe, propagatorki metody BLW. Są autorkami kilku bestsellerowych książek kucharskich.
Nowa książka autorek najpopularniejszego polskiego bloga o rozszerzaniu diety niemowląt i żywieniu dzieci! Sto świeżych jak sezonowe potrawy przepisów i jak zawsze sto procent pewności, że wszystko się uda! Joanna Anger i Anna Piszczek proponują tym razem przepisy dla całej rodziny powiązane z porami roku. Pokazują, jak w pełni wykorzystać sezonową obfitość owoców i bogactwo warzyw, aby przygotowywać zdrowe i niedrogie posiłki. Na wszystkie pory roku!
Czy Twoje dziecko potrafi już chodzić i domaga się nagłos dokładki? A może jednak protestuje i unika koperku w zupie, a rodzynki z sernika zawsze wydłubuje? W obu tych przypadkach ta książka będzie dla Ciebie idealna! Autorki bestsellerowych poradników kucharskich z przepisami dla najmłodszych powracają. Tym razem z propozycjami dla nieco starszych dzieci. Joanna Anger i Anna Piszczek - popularyzatorki metody BLW, autorki najpopularniejszego w Polsce bloga o tej metodzie żywienia, ale i doświadczone mamy. W swojej książce prezentują jak w szybki, prosty i smaczny sposób przyrządzić dania dla dzieci, które z pewnością trafią w kubki smakowe najmłodszych i najbardziej wymagających krytyków kulinarnych. W książce znajdziesz między innymi przepisy na: – domowe pieczywo i inne wypieki, – wartościowe śniadania – szybkie dania obiadowe, – zdrowe desery, – przepisy na imprezy dla dzieci, a także porady kuchenne i wiele podpowiedzi ułatwiających kulinarne działania – również dla rodziców alergików.
Joanna Anger i Anna Piszczek powracają z kolejną książką kucharską przeznaczoną dla rodziców, którzy razem z dziećmi wyruszają w kulinarną podróż po świecie nowych smaków. Metoda BLW już na dobre zagościła w polskich domach. Tysiące maluchów nauczyło się dzięki niej jeść zdrowo i różnorodnie, a rodzice przekonali się, że najlepszy sposób na wychowanie małego smakosza to zasiąść razem z nim do stołu i cieszyć się wspólnym posiłkiem. Ale co powinno znaleźć na talerzach, żeby dzieci z radością zjadły posiłek, a do ich brzuszków trafiły wartościowe składniki odżywcze? Autorki najpopularniejszego w Polsce bloga o metodzie BLW proponują ponad sto nowych przepisów, wśród których znajdują się między innymi: – smaczne śniadania, od których cała rodzina może zacząć nowy dzień, – pożywne przekąski, które można zabrać ze sobą na spacer, na piknik lub na plac zabaw, – nowe wersje tradycyjnych zup, które zapewnią mnóstwo energii ruchliwym maluchom. W książce znajdują się również przykładowe jadłospisy (na upały i na zimowe dni, na weekendy i czas choroby, wegetariańskie i na początek rozszerzania diety), dzięki którym łatwiej zaplanować posiłki na cały dzień. „Nowe AlaAntkowe BLW” to świetny sposób na kuchenne sukcesy, na których skorzysta cała rodzina – i duzi, i mali. Smacznego! Joanna Anger – na co dzień nauczycielka wychowania przedszkolnego, mama Ali i Zuzi – i Anna Piszczek – polonistka i historyczka, mama Antka – są twórczyniami bloga AlaAntkowe BLW. Ich pierwsza książka natychmiast została bestsellerem, stając się obowiązkową pozycją w kuchennych biblioteczkach wielu tysięcy polskich rodzin.
Gotuj z Alą i Antkiem. Książka kucharska dla dzieci Joanna Anger, Anna Piszczek „Gotuj z Alą i Antkiem. Książka kucharska dla dzieci.” – to ilustrowana książka kucharska dla przedszkolaków i starszaków. Przepisy w formie obrazków, smaczne dania! Tak kreatywnej książki kucharskiej dla dzieci jeszcze nie było! Autorki najpopularniejszego bloga z przepisami dla dzieci i 3 bestsellerowych książek kucharskich tym razem napisały książkę kucharską dla dzieci! Ilustrowane przepisy, smaczne dania, pomysły na zabawę w kucharzy to idealny prezent dla dziecka. Ta książka wprowadzi Twoje dziecko w świat gotowania. Zabawa w gotowanie przynosi same korzyści: ➢ stymuluje wszystkie zmysły, ➢ oswaja z jedzeniem, ➢ buduje więzi z dorosłymi, poczucie sprawstwa, odpowiedzialności i samodzielności, ➢ uruchamia logiczne i matematyczne myślenie. A przede wszystkim jest wspaniałą, kulinarna przygodą! Co znajdziesz w książce „Gotuj z Alą i Antkiem”? ➢ ilustrowane przepisy na proste, smaczne dania z warzywami i owocami; ➢ duże, barwne ilustracje zachęcające dziecko do działania; ➢ proste instrukcje wykonania, które nawet maluch zrozumie! ➢ małą ilość tekstu- dziecko może oglądać, ale może też czytać; ➢ zdjęcia gotujących bohaterów – Ali i Antka – którzy przekonają Twoje dziecko do wspólnej pracy! ➢ komiks z zasadami gotowania dla całej rodziny! ➢ imienną stronę tytułową, gdzie Twoje dziecko będzie mogło wkleić swoje zdjęcie, lub narysować siebie obok Ali i Antka; ➢ ponad 40 stron kolorowych, wesołych ilustracji dla Twojego dziecka; ➢ duży format książki sprawia, że wszystkie rysunki są bardzo czytelne, ➢ twarda oprawa, która nie zniszczy się podczas gotowania.
Chcesz, aby Twoje dziecko jadło nie tylko chętnie, ale też różnorodnie i zdrowo? Niezależnie od tego, czy masz doświadczenie w gotowaniu, czy dopiero zaczynasz kucharską przygodę, Twoje dziecko może jeść równie smacznie jak tytułowi Ala i Antek, a Ty i reszta rodziny razem z nim. W tej domowej książce kucharskiej znajdziesz: - Przepisy, które możesz zastosować od samego początku rozszerzania diety, i takie, które zasmakują starszemu dziecku i rodzicom - Potrawy tradycyjne, a także wegańskie, bezglutenowe czy bez nabiału - Pomysły na smaczne śniadania i obiady oraz dania, które możesz zabrać ze sobą na wycieczkę - Pyszne desery, które – jeśli chcesz – możesz przygotować bez dodatku cukru. Każdą z tych potraw przyrządzisz szybko i łatwo z dostępnych składników. Odkryj radość gotowania razem z dzieckiem. Smacznego! Więcej niż BLW BLW (Bobas Lubi Wybór) to metoda rozszerzania diety, którą pokochały już tysiące polskich dzieci. Zdaniem jej twórczyń, Gill Rapley i Tracey Murkett, dziecko od samego początku może jeść samodzielnie, co pozwala na naturalny rozwój jego umiejętności chwytania i żucia oraz korzystnie wpływa na akceptację różnorodnych smaków. Ta książka kucharska powstała w trakcie eksperymentowania Autorek z metodą BLW, jednak prezentowane przepisy mogą być wykorzystane przez wszystkich rodziców, którzy mają ochotę urozmaicić swoim dzieciom menu, niezależnie od sposobu rozszerzania diety. Joanna Anger – na co dzień nauczycielka wychowania przedszkolnego, mama Ali – i Anna Piszczek – polonistka i historyczka, mama Antka – są twórczyniami bloga AlaAntkowe BLW, czytanego przez tysiące polskich rodziców i docenionego w konkursie BLOG ROKU 2014.