Menu

Chojnacka Romana

Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni! Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic! Zagadnienia opisane w książce: - aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne - zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety - stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji - skuteczne porady oraz kulinarne triki - jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty - sprawdzone przepisy krok po kroku - potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej - przy każdym przepisie - liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy - wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach - zakup produktów i dodatków nie będzie problemem
Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną. Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością. Przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto: - informacje o produktach i ich wartości odżywczej, - zasady racjonalnego żywienia, - zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny, - techniki przyrządzania i sposoby podawania potraw, - skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku.
365 pełnowartościowych i smacznych obiadów kuchni polskiej Dania na co dzień i od święta Podział na 4 pory roku - wiosną wykorzystasz nowalijki, a zimą ugotujesz pożywne dania i zupy Czas przygotowania i stopień trudności Kaloryczność potraw Koszt wykonania
Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną. Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością. Przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto: - informacje o produktach i ich wartości odżywczej - zasady racjonalnego żywienia - zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny - techniki przyrządzania i sposoby podawania potraw - skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku
Liczenie kalorii może wydawać się skomplikowane. "Czy wiesz, ile jesz?" - umożliwia szybkie przeliczanie. Zestawiono w niej w porządku alfabetycznym ponad 3 000 produktów. Poręczny format umożliwia zaglądanie do tabel kalorycznych nie tylko w domu, ale również na zakupach czy w restauracji. Dzięki książce dowiesz się także: - co to są kalorie? - jak kontrolować dostarczaną energię i kalorie w przygotowywanych posiłkach? - których produktów unikać?
W poradniku m.in.: - zasady zdrowego żywienia - ponad 200 przepisów umożliwiających skomponowanie zróżnicowanych posiłków - praktyczne wskazówki dotyczące wartości dietetycznych, pomagające kontrolować, co i ile jemy - porady związane z serwowaniem wybranych potraw np. osobom odchudzającym się, rekonwalescentom, kobietom w ciąży.