Menu

Ewa Dobak

Ewa Dobak to debiutująca autorka literatury kulinarnej. Od lat zawodowo związana z kuchnią francuską, miłośniczka Francji oraz pasjonatka dobrego jedzenia. Współzałożycielka kultowego francuskiego bistro „Charlotte – wino i chleb”, którego lokale z powodzeniem działają w Krakowie, Warszawie i Wrocławiu. Tradycyjna, manufakturowa produkcja oraz oryginalne, francuskie receptury, stosowane w lokalach autorki, cieszą się dużą popularnością. Debiutancka książka Ewy Dobak, powstała we współpracy z Justyną Kosmalą – współwłaścicielką bistro.

Ewa Dobak – smaki Francji

W swojej pierwszej książce kulinarnej Ewa Dobak przedstawia kultowe francuskie przepisy oraz dania, które od lat królują w prowadzonym przez nią lokalu. „Francuskie przepisy z bistro Charlotte” (Wydawnictwo Wilga, data premiery 2021-11-10) to pozycja wydana z okazji dziesięciolecia istnienia Bistra Charlotte. Książka kucharska Ewy Dobak poza sprawdzonymi przepisami kuchni francuskiej, uzupełniona została o ciekawe anegdoty z kawiarnianego życia w bistro oraz zachwycające fotografie.

Ulubione przepisy z Bistro Charlotte

W swojej debiutanckiej książce Ewa Dobak oswaja kuchnię francuską, która wielokrotnie uważana jest za wyrafinowaną i skomplikowaną. W imponującym albumie kulinarnym autorki, kuchnia francuska ma jednak również drugie oblicze – nieformalne, codzienne, a zarazem niezmiennie pyszne. W książce współautorstwa Ewy Dobak znajdują się między innymi przepisy na tradycyjne pieczywo oraz klasyki kuchni francuskiej, takie jak zupa cebulowa czy boeuf bourgouignon.
Przepraszamy, wygląda na to, że tym razem nie znaleźliśmy produktów dla Twojego zapytania.

Spróbuj zmienić zapytanie, wyłączyć filtry lub wybrać kategorię.