Menu

Joanna Tołłoczko

Jabłko jest bardzo polskim owocem, który znakomicie nadaje się do różnorodnych kulinarnych eksperymentów. Pasuje do wielu dań zarówno tych mięsnych, jak i niezwykle lubianych ciast oraz deserów. Wiele odmian od tych bardzo słodkich poprzez soczyste, aż do kwaskowych nadaje potrawom wyjątkowy smak. Skoro mamy już jabłka w kuchni, to koniecznie musi być kaczka nadziewana, schab pieczony czy cała gama sosów i napojów. W książce znajdziemy także przepisy na smalczyk z jabłkiem, duszone warzywa z jabłkiem, jak i zyskujący popularność cydr. Ponad 100 pomysłów na to jak wykorzystać jabłka w kuchni!
Poradnik przedstawia naturalne sposoby dbania o siebie i własne otoczenie. Trzy działy poświęcone czystości w domu, zdrowym kosmetykom i żywności bez chemii to trzy wyznaczniki zdrowego stylu życia. Czy można wyeliminować wszechobecną chemię? Na pewno warto ograniczyć, by organizm mógł powrócić do naturalnej równowagi. Z książki dowiesz się, jak to jest możliwe. Znajdują się tu przepisy na domowe sery i jogurty, sposoby na nowoczesne zapasy na zimę, a także przepisy na smaczny peeling (tak, można go też zjeść!) czy antyalergiczny krem. Produkty wykonane w domu nie mają żadnych ukrytych składników ani aromatów identycznych z naturalnymi. One po prostu są naturalne. Koniec z alergiami i niestrawnością, nadwagą. Sięgnij po wiedzę, która tak łatwo można wykorzystać.