Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się bardzo urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy między innymi na przepyszne pakory ze szpinaku, chrupki kalafior w sosie szafranowo-migdałowym, kofty z paneeru i ziemniaków oraz tradycyjny chana dal. Recepturom towarzyszą znakomite fotografie Davida Loftusa.
Prezentując czytelnikowi 70 wspaniałych potraw, Roopa Gulati jednocześnie zdradza tajniki tradycyjnych technik gotowania oraz składników w kuchni indyjskiej. Charakterystyczne mieszanki przypraw umożliwią każdemu stworzenie prawdziwej wegetariańskiej uczty w stylu indyjskim w zaciszu własnego domu.
Publicat
Broszurowa ze skrzydełkami
ISBN: 978-83-271-2646-7
Tytuł oryginalny: India The World Vegetarian
ISBN: 978-83-271-2646-7
Tytuł oryginalny: India The World Vegetarian
Liczba stron: 176
Format: 17.0x24.0cm
Cena detaliczna: 49,90 zł
Format: 17.0x24.0cm
Cena detaliczna: 49,90 zł