Wielka księga kanapek Agnieszka Szling Książka
Wydawnictwo: | Buchmann |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | 1 |
Liczba stron: | 304 |
Format: | 16.5x23.1cm |
Rok wydania: | 2024 |
Najlepszy istniejący przewodnik po kanapkach, dzięki któremu szybko stworzysz tę idealną! Przepyszną, domową, ale równocześnie niebanalną. Max Halley jest właścicielem niezwykłego bistro z kanapkami w Wielkiej Brytanii. Po latach pracy w najlepszych restauracjach w kraju zdał sobie sprawę, że to właśnie kanapka – największy wynalazek ludzkości – potrzebuje renesansu. Postanowił więc otworzyć własny lokal i… wymyślić kanapkę na nowo.
Wielka księga to: wariacje na temat klasycznych kanapek; pyszne sposoby na wykorzystanie resztek; kanapki na śniadanie; kanapki na obiad; kanapki na deser. Ogółem: ponad 100 przepisów pozwalających na wykonanie genialnych kanapek w domu.
Autor stworzył też ekstra przepisy na pieczywo, mięsa, ryby, nadzienia, przyprawy, marynaty i kiszonki oraz inne wspaniałe chrupiące elementy kanapek.
Szczegółowe informacje na temat książki Wielka księga kanapek
Wydawnictwo: | Buchmann |
EAN: | 9788383196770 |
Autor: | Agnieszka Szling |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | 1 |
Liczba stron: | 304 |
Format: | 16.5x23.1cm |
Rok wydania: | 2024 |
Data premiery: | 2024-05-15 |
Język wydania: | polski |
Podmiot odpowiedzialny: | Grupa wydawnicza FOKSAL Sp. z o.o. Marszałkowska 116/122 00-017 Warszawa PL e-mail: [email protected] |
Zainspiruj się podobnymi wyborami
Podobne do Wielka księga kanapek
Inne książki Agnieszka Szling
Inne książki z kategorii Książki kucharskie
Oceny i recenzje książki Wielka księga kanapek
Kanapka to zdecydowanie najpopularniejsze danie na świecie- a jak udowadnia autor tego nowatorskiego poradnika -Max Halley - zdecydowanie można uznać, że da się ją zrobić niemal ze wszystkiego czym dysponujemy.Ten niezwykły przewodnik przytacza wiele historii związanych z kanapkami oraz przede wszystkim inspiruje do kulinarnych eksperymentów.Jedne z nich są banalnie wręcz proste inne wymagają niecodziennych składników, lecz łączy je jedno - są po prostu smaczne. Przystępny język i przepiękne fotografie wewnątrz tej przepięknie wydanej książki po prostu czarują i pobudzają apetyt.Warto dodać, że choć chleb i to co na na nim podajemy stanowią sedno tej publikacji znajdziemy tu receptury na kolorowe sałatki, kremowe sosy czy frytki, które można podać na przyjęciach lub rodzinnych uroczystościach by cieszyły podniebienia gości.Coś pięknego i niebywale smacznego - polecam gorąco.
Kanapka to zdecydowanie najpopularniejsze danie na świecie- a jak udowadnia autor tego nowatorskiego poradnika -Max Halley - zdecydowanie można uznać, że da się ją zrobić niemal ze wszystkiego czym dysponujemy.Ten niezwykły przewodnik przytacza wiele historii związanych z kanapkami oraz przede wszystkim inspiruje do kulinarnych eksperymentów.Jedne z nich są banalnie wręcz proste inne wymagają niecodziennych składników, lecz łączy je jedno - są po prostu smaczne. Przystępny język i przepiękne fotografie wewnątrz tej przepięknie wydanej książki po prostu czarują i pobudzają apetyt.Warto dodać, że choć chleb i to co na na nim podajemy stanowią sedno tej publikacji znajdziemy tu receptury na kolorowe sałatki, kremowe sosy czy frytki, które można podać na przyjęciach lub rodzinnych uroczystościach by cieszyły podniebienia gości.Coś pięknego i niebywale smacznego - polecam gorąco.