Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej; predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera; czynności związanych z obsługą gości; opracowywania karty menu; doradzania gościom w wyborze potraw i napojów; przyjmowania i rejestrowania zamówień gości; nakrywania stołu; dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.
WSiP
Oprawa miękka
Wydanie: drugie
ISBN: 978-83-021-4715-9
Wydanie: drugie
ISBN: 978-83-021-4715-9
Liczba stron: 304
Format: 17.0x24.5cm
Cena detaliczna: 63,80 zł
Format: 17.0x24.5cm
Cena detaliczna: 63,80 zł