Autorki książki Dieta przeciwzapalna prezentują nowe, unikatowe spojrzenie na zdrowe życie, poparte najnowszymi odkryciami medycyny.
Od dawna wiadomo, że życie w nieustannym pośpiechu sprawia, że nie zwracamy uwagi na to, co zjadamy, czego efektem są dodatkowe kilogramy na naszej wadze. Jednak mało kto wie, że tak naprawdę cichym zabójcą naszego zdrowia są przewlekłe stany zapalne organizmu, wywołujące objawy, takie jak: ospałość, migreny, bóle mięśni, ciągłe zmęczenie czy depresję. Autorka – doświadczona dietetyczka – radzi, jak ustrzec się przed nimi przez zdrowy tryb życia oraz specjalną dietę antyzapalną. W bogato ilustrowanym poradniku znajdziesz wskazówki, jakie produkty spożywać, a jakich unikać. Gotowe menu rozpisane na 4 tygodnie, pozwoli zdrowo schudnąć, odzyskać zdrowie i witalność. Autorka zachęca do zmiany nie tylko nawyków żywieniowych, ale również do pozytywnego przeżywania każdego dnia. Przepisy potraw, przekąsek i deserów, napisane przez mistrzynię sztuki kulinarnej, są wolne od alergenów: glutenu, produktów mlecznych oraz soi. Autorka przepisów przekonuje, że gotowanie może być świetną zabawą i relaksem, a codzienny trening czyni mistrza. Podpowiada też, jak zaoszczędzić czas w kuchni, aby gotowanie nie stało się udręką.
Kaszoterapia. Nasza kasza inspiruje.
Takiej książki o kaszach jeszcze nie było! Nastaw się na zdrową dietę, która nie tylko uwolni Cię od wielu dolegliwości, ale także sprawi przyjemność Twojemu podniebieniu: 5 posiłków dziennie, trzy 7-dniowe plany żywieniowe oparte w całości na kaszy jaglanej, gryczanej i komosie ryżowej. Oprócz tego porcja solidnej wiedzy, którą dzielą się z nami autorzy przepisów.
Dzięki nim poznasz:
• proste przepisy na smaczne i zdrowe dania
• właściwości zdrowotne kasz
• produkty, które warto z nimi łączyć, aby wzmocnić ich prozdrowotne działanie
• kulinarne triki, porady, sugestie i alternatywne rozwiązania.