Domowe przetwory odzyskują należyte miejsce, o czym świadczy sukces telewizyjnych programów kulinarnych oraz mnóstwo internetowych stron poświęconych gotowaniu i przepisom kulinarnym.
Autorka sięga po stare, sprawdzone receptury. Swoją wiedzę o napojach leczniczych, winach i nalewkach oparła o teksty lekarzy, zielarzy i uzdrawiaczy, pochodzące od starożytności do czasów współczesnych.
Przepisy można łatwo wykonać bez konieczności posiadania specjalistycznych urządzeń. Wszystkie napoje umożliwiają odzyskanie lub zachowanie zdrowia, wzmacniają, stymulują, krótko mówiąc to bardzo praktyczne medykamenty.
Odbiorcy
- osoby, które uwielbiają zgłębiać niezwykłe właściwości roślin i wykorzystywać je z pożytkiem dla zdrowia i urody
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- w książce znajduje się ponad 50 przepisów na wina lecznicze na bazie roślin o właściwościach moczopędnych, oczyszczających , wzmacniających, antyseptycznych
- wina lecznicze można pić, można wykorzystać je do przygotowania kompresów lub inhalacji – w każdym razie umożliwiają leczenie naturalne