Menu

Nigel Slater

Urodzony 9 kwietnia 1958 r. W Wolverhampton. Popularny brytyjski pisarz, krytyk kulinarny oraz dziennikarz. Ukończył szkołę gastronomiczną. Zanim zaczął pisać książki na temat żywności pracował w wielu restauracjach. Pisał dla magazynu Marie Claire.
Jeszcze nikt nie napisał czegoś tak dobrego. „Jedz“ Nigela Slatera od razu przechodzi do klasyki gatunku – The Times „Jedz. Mała księga szybkich dań“ to niezastąpiony zbiór przepisów, z których możemy korzystać na co dzień. Ten gruby tomik w miękkiej oprawie zawiera 600 pomysłów na codzienne posiłki. Mnóstwo wspaniałych, prostych przepisów w praktycznym wydaniu, do których zawsze można sięgnąć i znaleźć dla siebie coś dobrego. Zwięzły tekst poprzedza krótka lista produktów, a na stronie obok autor zamieszcza dodatkowe propozycje i pomysły, zostawiając trochę miejsca na notatki. Książka od razu stała się bestsellerem. Księgarnia Amazon ogłosiła ją książką kucharską 2013 roku, była też najlepiej sprzedającym się tytułem tej kategorii według “Guardiana“. To doskonała propozycja dla osób gotujących na co dzień. Wystarczy otworzyć ją kilka razy, by zaczęła się miękko rozchylać, zachęcając do korzystania z przepisów. Ich zwięzły styl żywo przypomina twitterowe wpisy @NigelSlater. „Jedz“ to pomysłowe, nowoczesne przepisy dla każdego, kto po prostu chce coś zjeść.
„Zielona uczta: wiosna, lato” czyli zupełnie nowy zbiór apetycznych i pomysłowych przepisów, utrzymany w duchu bestsellera „Jedz. Mała księga szybkich dań”. Ponad 110 przepisów – wiosenna i letnie dania bazujące na warzywach we wszelkich możliwych odmianach, a niemal każde z nich przygotujesz w 30 minut! „Coś wspaniałego!” Nigella Lawson