Komentarze i recenzje nie są potwierdzone zakupem
Klara Wróbel
Świetny reportaż
Napiwku nie będzie jest to dobrze napisany reportaż, który przedstawia realia pracy w gastronomi. Autorka pokazuje nam osoby, które w różnych latach pracowały. Przez to możemy zobaczyć jak zawód kelnera zmienił się i czy sami klienci stali się bardziej wymagający. Polecam, książka jest lekka i przyjemna. Idealna na jeden wieczór.
Ada Trzon
Polecam przeczytać
Bardzo ciekawy pomysł na książkę który pozwala zgłębić tajniki pracy kelnerów. Reportaż czyta się szybko z racji tego, że są to głównie krótkie wypowiedzi osób pracujących w tym zawodzie. Nie powiem ale momentami aż się uśmiechnęłam. Bardzo pozytywna książka Zawiera dużo ciekawostek o których zwykły Kowalski nawet nie ma pojęcia. Polecam przeczytać.
Emilia
Cała prawda
Na co dzień pracuję w restauracji i byłam ciekawa jak autorka ugryzie ten temat. Szczerze powiem, że kelnerzy nie są skorzy do zwierzeń, a tutaj proszę, mamy świetny reportaż. Książka w punkt opisuje wszystko co dzieje się w świecie gastronomi. Czy łatwo być kelnerem? Otóż nie. Zachęcam do przeczytania tej książki i zapoznania się z zawodem, których tylko z wierzchu wydaje się prosty i przyjemny.