Menu

Rukmini Iyer

Rukmini Lyer jest autorką książek i przepisów kucharskich. Z wykształcenia prawniczka. Obecnie mieszka w Londynie ze swoim partnerem i psem rasy border collie. Prywatnie interesuje się ogrodnictwem i projektowaniem wnętrz. Współpracuje z takimi magazynami jak „The Guardian”, „Waitrose” i „Fortnum and Mason”. Rukimi Lyer wspiera organizacje charytatywne działające na rzecz ochrony praw kobiet.

Rukmini Lyer – autorka książek kulinarnych

Rukimi Lyer jest autorką serii The Roasting Tin, która stała się międzynarodowym bestsellerem. Na serię składają się trzy książki pt. „The Roasting Tin: The Green Roasting Tin”, „The Quick Roasting Tin” i „The Roasting Tin Around the World”. Książki Rukimi Lyer sprzedały się w ponad milionie egzemplarzy. W swojej najnowszej książce pt. Green Barbecue, autorka prezentuje przepisy kuchni wegetariańskiej i wegańskiej.

Proste przepisy kulinarne

Rukimi Lyer chce pokazać swoim czytelnikom, że gotowanie może być zdrowe, proste i przyjemne. Przepisy zawarte w wydanych przez nią książkach kucharskich nie są skomplikowane. Inspiracją do napisania książek kulinarnych były codzienne doświadczenia Rukimi Lyer. Pracując jako prawniczka, autorka starała się spędzać jak najmniej czasu w kuchni, a jednocześnie przygotowywać zdrowe i treściwe posiłki. Swoimi doświadczeniami postanowiła podzielić się z czytelnikami na całym świecie.
GDYBY NA ŚWIECIE MIAŁA ISTNIEĆ TYLKO JEDNA KSIĄŻKA KUCHARSKA, BYŁABY NIĄ WŁAŚNIE TA! Boisz się eksperymentowania w kuchni? W twoich szafkach zalegają napoczęte produkty? A może jesteś prawdziwym foodie – ale takim cierpiącym na chroniczny brak czasu? Jeśli odpowiedziałeś „tak” na którekolwiek z powyższych pytań, dobrze trafiłeś – Upiecz to! gwarantuje sukces niezależnie od twoich umiejętności kulinarnych. Te dania praktycznie robią się same! Czas przygotowania: Zaledwie kilkanaście minut, resztę pracy wykona za ciebie piekarnik! Przybory kuchenne: Naczynie żaroodporne, deska do krojenia, nóż. Składniki: Do wyboru, do koloru – książka zawiera ponad 70 przepisów oraz pomysłowe tabele z propozycjami łączenia składników, dzięki którym wyczarujesz istne niebo w gębie. W gruncie rzeczy wystarczą te produkty, które masz pod ręką! Przygotowanie: Proste, pyszne, bezstresowe! Uwagi: Przepisy są porażkoodporne – po prostu nie da się ich zepsuć! Nie nastawiaj się na godziny spędzone w kuchni, jedzenie robi się samo. Procesowi przygotowania sprosta największy kuchenny amator… …a efekt końcowy zachwyci nawet kucharza z gwiazdką Michelin!